PPA's 

Energievoorziening voor de toekomst

Bedrijven nemen steeds vaker  groene stroom af die rechtstreeks afkomstig is van ontwikkelaars van wind- of zonnepaken. Mede mogelijk gemaakt door groene stroomafnameovereenkomsten (Power Purchase Agreements, PPA Duurzame PPA's garanderen bedrijven schone energie tegen een vaste prijs en leveren een

PPA’s worden steeds populairder in Europa. Inmiddels bedraagt de totale capaciteit van nieuwe leveringscontracten op basis van PPA’s in Europa meer dan 2 GW. 

Schone energie tegen een vaste prijs

PPA structuur innogy

Het corporate PPA-principe? Bedrijven sluiten rechtstreeks een stroomleveringscontract af met de ontwikkelaar van duurzame energie . Het voorziet hen van groene stroom tegen een vaste prijs voor een periode van vijf, tien of meer jaren. Een PPA kunnen bedrijven naar behoefte opstellen:

  1. als een directe PPA met fysieke levering

  2. als een virtuele PPA 

Dit zijn financiële producten en de elektriciteit wordt verhandeld op de energiemarkt. Wat ze allemaal gemeen hebben is een lange termijn vaste prijsafspraak en energie die wordt opgewekt uit hernieuwbare bronnen. Of het nu wind, zon of waterkracht is – het bedrijf bepaalt wat het beste past.

Een win-win situatie

Voor alle betrokkenen zijn corporate PPA’s voordelig. Bedrijven investeren op lange termijn in hun toekomst met groene PPA's, omdat de contracten hen de ruimte geven om financieel te plannen. Ook hun CO2-balans wordt verbeterd. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor het imago van het bedrijf en maakt de organisatie aantrekkelijker voor de kapitaalmarkt.

Maar ook energiebedrijven die energie opwekken uit hernieuwbare bronnen profiteren van de afspraken. Langlopende stroomleveringscontracten garanderen dat een bedrijf gedurende vijf, tien of vijftien jaar door een bepaalde energieleverancier wordt geleverd en verlagen zo het risico van investeringen in nieuwe activa. Dit vermindert de kapitaalkosten en verhoogt de kredietwaardigheid.

Daarnaast komen groene PPA's ten goede aan de samenleving als geheel, omdat ze leiden tot minder CO2-uitstoot en de transitie van de energiesector aanjagen.

Waarom innogy als partner?

innogy is een drijvende kracht achter de energietransitie. Daarom ontwikkelen wij onze producten in nauwe samenwerking met experts. We zijn bekend met de bijzondere omstandigheden in de energiemarkt en we beschikken over jarenlange ervaring in hernieuwbare energie.  

Wij gebruiken onze kennis en kunde om groene stroomafnameovereenkomsten te ontwikkelen die zijn afgestemd op specifieke behoeften. We houden hierbij rekening met mogelijke risico's en neveneffecten. Een langdurige relatie met klanten vinden we heel belangrijk en gaat veel verder dan de traditionele klant-leveranciersrelatie. Wij helpen onze klanten ook met de activatie van een overeenkomst. Een mooi voorbeeld hiervan is Deutsche Bahn, een voorbeeld van een langlopende groene PPA. 

Ontdek meer over langlopende PPA-contracten