Inspecties door drones

innogy focust op innovatief onderhoud 

Inspecties door Drones

Windmolenparken op land en op zee hebben indrukwekkende afmetingen. Dit maakt elke inspectie echter een logistieke uitdaging. Getrainde onderhoudsmonteurs die gespecialiseerd zijn in klimmen hebben deze taak tot nu toe op zich genomen. Vanaf de gondel van de windturbine abseilen ze op duizelingwekkende hoogten langs de rotorbladen - een gevaar in ruwe zee├źn en met harde wind.

Drones: een veilig en kosteneffectief alternatief

In verschillende offshore windmolenparken voert innogy sinds begin 2017 inspecties uit met drones. Het gebruik van drones voor visuele inspectie is niet alleen veel minder gevaarlijk voor de inspecteurs maar ook kosteneffici├źnter. Het kan lang duren voordat een kliminspecteur de inspectie van alle rotorbladen heeft voltooid en in die tijd kan er geen energie worden opgewekt. Een drone met een camera met hoge resolutie voltooit deze taak veel sneller.  

Voor windturbines en zonneparken op land en voor het onderhoud van hoogspanningsmasten is de drone technologie al langer in gebruik. Zo gebruikt innogy sinds 2013 een zogenaamde hexacopter om hoogspanningslijnen en zonnepanelen te testen.

De komende jaren worden veel windparken op zee gebouwd in Europa. Als ervaren speler in offshore wind wil innogy hierin een leidende rol nemen. Benieuwd naar onze plannen? 

Lees meer