innogy group

Een van de grootste energieconcerns van Europa

De naam innogy is ontstaan uit de termen innovatie, energie en technologie. 

innogy is met trots onderdeel van het Duitse innogy . Met een omzet van circa € 44 miljard (2016), meer dan 40.000 werknemers en activiteiten in 16 landen is innogy SE een van de grootste energieconcerns van Europa. Het bedrijf is opgedeeld in drie segmenten: Retail, Net & Infrastructuur en Renewables. Met deze segmenten richt innogy zich op het leveren van innovatieve en duurzame energieproducten en -diensten. Zo stelt innogy ruim 23 miljoen klanten in staat efficiënter met energie om te gaan en zo hun levenskwaliteit te verbeteren.

Onze wereld vol mogelijkheden

 

De belangrijkste markten zijn Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Nederland en België. Daarnaast zijn consumenten in enkele landen in Centraal-/Oost- en Zuidoost-Europa belangrijke afnemers van onze producten en diensten. Voor het opwekken van hernieuwbare energie zijn we actief in Spanje, Italië en de MENA-regio (Midden-/Oost- en Noord-Afrika). In deze gebieden wekken we in totaal 3,7 gigawatt op.

innogy loopt voorop in innovatieve markten als eMobility. Daarom zijn we ook vertegenwoordigd in de internationale hotspots van de technologie-industrie. Onze energie-technici en -ingenieurs werken hier samen met vele technologiepartners, van starters tot grote ondernemingen. Met geplande kapitaalinvesteringen van ongeveer € 6,5 tot € 7 miljard (2017-2019) bouwt innogy aan de energiemarkt van de toekomst. 


Innovatie

innogy werkt elke dag aan de energiewereld van morgen. Onze medewerkers onderzoeken en ontwikkelen innovatieve producten en diensten op vele gebieden van het bedrijf. 

Dit doen we bijvoorbeeld met de innogy Innovation Hub. Hier werken we met 130 experts in start-up regio’s Silicon Valley, Tel Aviv, Londen en Berlijn aan de energie van de toekomst. innogy stelt daarnaast via het innogy Corporate Ventures GmbH € 130 miljoen beschikbaar om te investeren in veelbelovende nieuwe ondernemingen over de hele wereld. 

innogy Innovation Hub