Groen Gas

Schone energie uit natuurlijke resten

De overheid wil afscheid nemen van aardgas. Niet alleen omdat de gasvelden in Groningen leeg raken, maar ook omdat de transitie naar schone energie noodzakelijk is voor een duurzame toekomst. 

Een alternatief voor aardgas is groen gas, ook wel biogas genoemd. Beide termen worden gebruikt voor een duurzaam gas dat ontstaat uit het verwerken van verschillende organische materialen. Voorbeelden van bruikbare materialen zijn rioolslib, modder, en groente-, fruit- en tuinafval. Zolang het maar natuurlijk is, want anders kan er geen groen of biologisch gas geproduceerd worden.

Wij geloven in een gasvrije toekomst en zetten ons daarvoor in. Tot we dat punt hebben bereikt, is groen gas een goed, duurzaam alternatief. In Duitsland beschikt innogy over drie biogasinstallaties om zelf biogas te produceren. Wij hebben in Nederland geen installaties, maar verkopen via Essent wel groen gas aan onze Nederlandse klanten. Essent is hierin marktleider met een aandeel van 30% op de Nederlandse biogas-markt.