Zonne-energie

De warmste bron van energie

Naast de wind is ook de zon een belangrijke bron van duurzame energie. Het aandeel zonne-energie uit zonneparken blijft toenemen en wordt steeds belangrijker. Ook voor ons bij innogy. Zo hebben wij momenteel een aantal opwekinstallaties voor zonne-energie in Duitsland én participeren we in de zonthermische centrale Andasol 3 in Zuid-Spanje. 

In 2017 hebben wij BELECTRIC Solar & Battery overgenomen. Hiermee zijn wij een wereldwijde speler op de markt voor grootschalige zonnecentrales en systemen voor batterijopslag geworden. Op deze manier leveren we een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van decentrale en duurzame energievoorzieningen voor de toekomst. 

BELECTRIC Solar & Battery heeft in 15 jaar tijd wereldwijd 280 zonneparken gerealiseerd met een totale capaciteit van 1500 megawatt. Dit is gelijk aan het verbruik van 500.000 Nederlandse huishoudens. Met deze nieuwe dochteronderneming kunnen we grootschalige zonneparken ontwikkelen in Europa en in de groeiregio’s Afrika, India en Zuid-Amerika.

Naast het ontwikkelen van grootschalige zonneparken, rel="noopener noreferrer" leveren wij via ons merk Essent ook zonnepanelen voor huishoudens. Hiermee kun je zelf je eigen energie opwekken.